Žanrska identiteta in medbesedilnost - Juvan, Marko (Primerjalna književnost, 2002)
Antiesencializem je v genologiji privedel do teze, da so zvrsti in žanri zgolj sistemi razlik brez določljive formalne ali vsebinske substance, ki bi se jo dalo pokazati v besedilih. Danes lahko s pomočjo koncepcije medbesedilnosti žanrsko identiteto pojasnimo drugače: žanri živijo od družbenih praks, ki okvirjajo medbesedilne in metabesedilne navezave ter sklicevanja na prototipska besedila, besedilne nize
Keywords: literarna teorija; literary theory; literarne zvrsti; literarne vrste; literarni žanri; genologija; tekstna lingvistika