The exploatation of friction forces for improving the rolling processes - Juchkov, S.M. (Kovine zlitine tehnologije, 1999)
Predložena je metoda za implementacijo pogojev za netradicionalni proces valjanja. Pogoji za implementacijo so odvisni od rezerve torne sile in upogibne stabilnosti traka pred valjalniškim ogrodjem brez pogona so določeni analitično.
Keywords: valjanje; sila; torne lastnosti; trakovi