Pomen milonitov in filonitov Pohorja in Kobanskega - Trajanova, Mirka (Geologija, 2002)
Široka razprostranjenost milonitov in filonitov na Pohorju in Kobanskem je posledica obsežnega narivanja proti severu, ki je nastalo po kredni koliziji Evropske in Afriške plošče.
Keywords: Kobansko; kreda; Lake Kreda; metamorfne kamnine; Pohorje; tektonika; terciar; vulkanske kamnine