Socio-ekonomski pomen gozdov v alpskem prostoru - Mavsar, Robert (Zbornik gozdarstva in lesarstva, 2005)
Prispevek obravnava gozd v alpskem prostoru in njegov pomen tako za lastnike kot družbo nasploh. Medtem ko je interes lastnikov predvsem v neposrednih ekonomskih učinkih gozdov, je družbeni pomen gozdov precej širši in vključuje tudi posredne učinke. Uskladitev teh na videz nasprotujočih si interesov, s čimer bi bil omogočen trajnostni razvoj alpskega prostora, je zahtevna naloga,ki pa ni nerešljiva.
Keywords: Alpe; Alps; gospodarjenje z gozdovi; gozdovi; vloga gozdov