Kviz o aidsu - zanimiva oblika zdravstvene vzgoje - Verban Buzeti, Zdenka (Obzornik zdravstvene nege, 1999)
Kviz o aidsu je zanimiv in sodoben pristop v zdravstveni vzgoji pri učencih osmih razredov osnovne šole. Namen kviza je bil izvesti neformalni program zdravstvene vzgoje z aktivno udeležbo vseh udeležencev. Poseben poudarek smo dali aktivni udeležbi gledalcev. Kviz je potekal v treh fazah katerih namen jebil delovanje različnih vzgojnih vplivov hkrati. Glede na uspešnost bomo program kviza posredovali osnovnim šolam Pomurja.
Keywords: Acquired immunodeficiency syndrome; Child; Health education; HIV; infekcije; Methods; Prevention and control; Schools; zdravstvena nega; zdravstvena vzgoja