Procesos identitarios y usos de la lengua eslovena entre inmigrantes y descendientes eslovenos en Argentina - Molek, Nadia (Ars et humanitas, 2017)
Pričujoči prispevek ponazarja rezultate raziskave, izvedene za avtoričino doktorsko disertacijo s področja antropoloških ved o migracijskih in identitetnih procesih Slovencev v Argentini. Članek obravnava kulturološki vidik ter primerja jezikovne prakse treh skupin slovenskih priseljencev in njihovih potomcev v Argentini, in sicer potomcev prve imigracije (1878-1888), medvojnih priseljencev in priseljencev po drugi svetovni vojni. V prvem delu je z zgodovinskega vidika prikazana raba slovenščine v Argentini, v drugem pa avtorica dokazuje, da se slovenščina delno ohranja in ima različne sporočanjske funkcije.
Keywords: Argentina; identiteta; migracije; potomci; slovenski izseljenci; slovenščina