Cerkvene in samostanske knjižnice v Sloveniji - Bahor, Stanislav (Knjižnica, 1996)
Prispevek predstavlja vmesne rezultate projekta "Priprava registra cerkvenih in samostanskih knjižnic", ki ima namen popisati stanje v teh knjižnicah glede na obseg in stanje fondov, prostorske pogoje, dostopnost ter posebnosti. Obravnava segment knjižnic, ki so širši javnosti manj znane in predstavljajo pravo zakladnico človeške misli in ustvarjalnosti, ki se je v njih nabrala skozi stoletja. Na svojevrsten načinskozi svoje zbirke posredno izražajo tudi zgodovino našega naroda. V drugem delu pa prispevek prinaša nekaj predlogov za nadaljevanje začetega dela.
Keywords: Cerkvene knjižnice; Samostanske knjižnice; Slovenia; Slovenija