Sistemski pristop k medvrstniškemu nasilju - preventivne dejavnosti v šoli - Karajić, Emil (Vzgoja in izobraževanje, 2016)
Namen članka je predstaviti in prikazati, kako smo v Osnovni šoli Simona Jenka Kranj skupaj z lokalno skupnostjo v okviru projekta Sistemski pristop k medvrstniškemu nasilju pristopili k pojavu vrstniškega nasilja. Predvsem pa je namen članka prikazati izbrane preventivne aktivnosti, ki so glede na vmesne analize in rezultate, pripomogle k večji prepoznavnosti vrstniškega nasilja, izboljšanju razredne in šolske klime in bodo v pomoč pri načrtovanju preventivnega dela na drugih šolah.
Keywords: konflikti; medvrstniško nasilje; osnovne šole; preprečevanje; učenci