Skladenjska in pomenskosestavinska tipologija glagolskih in prislovnih rekel - Gantar, Polona (Jezik in slovstvo, 1997)
Tipologija glagolskih rekel združuje skladenjsko členitev na podlagi vezljivostnih lastnosti prvin frazema in kriterij spremembe pomenskosestavinske zgradbe glagolskega dela frazema ter pomensko členitev z upoštevanjem teorije pomenskih sestavin. Tipologija prislovnih rekel združuje skladenjsko členitev z upoštevanjem teorije pomenskih sestavin. Obe tipologiji sta prikazani v ločenih binarnih preglednicah.
Keywords: frazemi; Slovene; slovenščina; frazeologija; phraseology; frazeologemi; rekla; skladnja; syntax