(Ne več) dramski gledališki tekst in postdramsko gledališče - Toporišič, Tomaž (Primerjalna književnost, 2007)
Razprava preizprašuje uporabo pojma drame v zadnjih treh desetletjih ter na primerih Elfriede Jelinek in Heinerja Müllerja zariše specifičnosti "ne več dramskega gledališkega teksta" (Poschmann) zadnjih desetletij, kot se je izoblikoval in uveljavil v (postdramskem) gledališču v času družbe prevlade vizualnega in simulakrov medijske kulture.
Keywords: Jelinek, Elfriede, 1946-; Müller, Heiner, 1929-1995; teorija drame; drama; dramatika; dramsko besedilo; gledališče; theater; postdramsko gledališče