Univerzitetne knjižnice v Bolgariji danes - Jankova, Ivanka (Organizacija znanja, 2006)
Programska oprema v bolgarskih univerzitetnih knjižnicah ni enotna. V okviru programa PHARE se je pred leti začel projekt vzajemnega kataloga bolgarskih univerzitetnih knjižnic. Zveza univerzitetnih knjiňic pripravlja skupno strategijo razvoja in si prizadeva za vključitev v mednarodne knjižnične informacijske mreže.
Keywords: Bolgarija; Bulgaria; visokošolske knjižnice; vzajemni katalog; Zveza univerzitetnih knjižnic