Possibilities and perspectives for development of metallurgy in the Republic of Macedonia - Mickovski, Jovan K. (Kovine zlitine tehnologije, 1997)
Instalirane metalurške kapacitete v Republiki Makedoniji presegajo absorbcijo domačega trga in precejšnja količina proizvodov se izvaža. Ta izvoz predstavlja pomemben delež dotoka deviz. Proizvodnja jekla bazira na uvozu starega železa. Proizvodnja ferolegur kaže naraščujoče dosežke zaradi olastninjenja in rekonstruiranja. Pričakuje se povečanje kapacitet, predvsem pa se načrtuje povečanje eksploataacije koncentratov svinca in cinka.
Keywords: Makedonija; Republic of Macedonia; metalurška industrija; proizvodnja; jeklo; ferozlitine; svinec; cink; kadmij; srebro