Kako je živeti kot homoseksualec - Kene, Tina (Glasnik Slovenskega etnološkega društva, 2003)
Pred dobrima dvema letoma so splošni slovenski mediji pogosto pisali o istospolno usmerjenih in o aferah, povezanih z njimi. Ob vsem tem se je razpravljalo o njihovih pravicah, družbenem položaju, o njihovi normalnosti ... Ker se je ob tem pokazalo, da smo v Sloveniji nestrpni do istospolno usmerjenih, me je zanimalo, kaj povzroča homofobijo in predvsem, kako ta pojavvpliva na življenje mladih gejev in lezbijk. Pričujoči članek je le ilustracija trenutnega položaja istospolno usmerjenih v Sloveniji, hkrati pa je lahko povod za nadaljnja raziskovanja v tej smeri.
Keywords: etnologija; spolna usmerjenost; spolnost