Musical symbols - Koter, Darja (Muzikološki zbornik, 2014)
Interpretacija glasbenih simbolov na freskah, slikah in arhitekturnem okrasju lahko prikaže duhovno plat simbolike. Nekaj primerov likovne dediščine slovenskih cerkva in palače iz časa med 16. in 18. stoletjem prikazuje medsebojno povezanost verskih in posvetnih vsebin. S tem kažejo, da je imelo prednost simbolizirano sporočilo, medtem ko je bila izbira teme - ki je bila lahko bolj ali manj duhovna in/ali posvetna - obstranska.
Keywords: glasbena ikonografija; glasbeni instrumenti; likovna dediščina; simbolika