Širitev knjižničnih storitev s principi neposrednega trženja - Eržen, Matjaž (Knjižnica, 2000)
Izposoja knjig po pošti ob uporabi principov neposrednega trženja je pri nas še neizrabljena možnost, da s knjigo dosežemo tudi področja, kjer bralec ni dosegljiv z uveljavljenimi metodami izposoje kot so lokalna izposojevališča in bibliobusna mreža. Ta sistem je primeren za področja z razpršeno poselitvijo po manjših zaselkih ali pa v primerih, da je knjižnica za bralce zaradi bolezni ali drugih ovir nedosegljiva. Izposoja po pošti in kataloška ponudba, kot nam jo narekuje neposredno trženje, odpravlja še eno pregrado med knjigo in bralcem, ki kljub informativni povezanosti v svetovno globalno vas še vedno ostajajo.
Keywords: splošnoizobraževalne knjižnice; izposoja; direktni marketing