Turnerjeva doba - Melik, Vasilij (Studia Historica Slovenica, 2001)
Avtor v prispevku predstavlja čas, v katerem je živel in delal dr. Pavel Turner. Ker so vsa obdobjs ustavnega življenja Avstrije in slovenskega političnega razvoja po februarskem patentu že dovolj znana, opisana in proučena, se je avtor dotaknil nekoliko manj obravnavanega problema tega obdobja - problema rasti naše inteligence
Keywords: biografije; izobraženci; politična zgodovina; slovenska inteligenca; Turner, Pavel; znameniti Slovenci