Prekinitev napadov fibrilacije prekatov po akutnem srčnomišičnem infarktu s premostitveno operacijo venčnih arterij - Trampuž, Andrej (Medicinski razgledi, 1997)
Predstavljamo bolnika, pri katerem je 15 dni po akutnem srčnomišičnem infarktuprišlo do številnih napadov fibrilacije prekatov. Vse napade je bilo treba prekiniti z električnim tokom. Z različnimi antiaritmiki napadov fibrilacije nismo uspeli preprečiti, prenehali pa so po operativni premostitvizamašenih in zoženih venčnih arterij.
Keywords: Myocardial infarction; srčne bolezni; srčni infarkt; Complications; therapy; Ventricular fibrillation; zdravljenje; Coronary artery bypass; kirurgija; Middle age; Electric countershock