Edvard Ravnikar - Mušič, Vladimir Braco (Urbani izziv, 1993)
S smrtjo univerzitetnega profesorja Edvarda Ravnikarja je Slovenija izgubila osrednjo osebnost arhitekta in urbanista ter tvorca prve urbanistične šole. V prispevku so predstavljena nekatera njegova dela, ki so mejniki v slovenskem modernem urbanizmu, med ostalim tudi odkupljeni natečajni projekt za regulacijo Ljubljane, projekt preobrazbe vasi, projekt za Novo Gorico, Kranj in Kidričevo ter študije, ki so jih opravili študentje pod njegovim mentorstvom.
Keywords: architecture; arhitektura; Ravnikar, Edvard, 1907-1993; urbanism; urbanizem