Experimental study of steel behaviour in process of mushy state deformation - Horský, Jaroslav (Kovine zlitine tehnologije, 1998)
Namen predstavljenih poskusov je meriti odpor vdiranja orodja v kašasto stanje jekla (med solidus in likvidus temperaturo) v odvisnosti od položaja orodja in oceniti vpliv temperature in hitrosti obtežbe na časovni potek sil, ki delujejo na orodje.
Nadaljuje se kot: Materiali in tehnologije
Keywords: jeklo; deformacije; talina