Frobenius groups which are the automorphism groups of orientably-regular maps - Qu, Haipeng (Ars mathematica contemporanea, 2020)
V članku dokažemo, da je Frobeniusova grupa (z izjemo tistih, ki so diedrske grupe) lahko samo grupa avtomorfizmov orientabilno regularnega kiralnega zemljevida. Predstavimo potrebne in zadostne pogoje za to, da je Frobeniusova grupa grupa avtomorfizmov orientabilno regularnega kiralnega zemljevida. Nadalje, dokažemo, da so ti orientabilno regularni kiralni zemljevidi s Frobeniusovimi avtomorfizmi normalni Cayleyevi zemljevidi. Konstruiramo tudi Frobeniusove grupe, ki ustrezajo tem pogojem.
Keywords: (orientabilno) regularen zemljevid; (orientably) regular map; automorphism group; Frobenius group; Frobeniusova grupa; grupa avtomorfizmov