Boundary-type sets of strong product of directed graphs - Anand, Bijo S. (Ars mathematica contemporanea, 2021)
Naj bo ?$D=(V,E)$? krepko povezan digraf in naj bosta ?$u$? in ?$v$? dve vozlišči v ?$D$?. Maksimalna razdalja ?$md (u,v)$? je definirana kot ?$md(u,v)=\max\{\overrightarrow{d}(u,v), \overrightarrow{d}(v,u)\}$?, kjer ?$\overrightarrow{d}(u,v)$? označuje dolžino najkrajše usmerjene ?$u-v$? poti v ?$D$?. To je metrika. Definiramo robno, konturno, ekscentričnostno in periferno množice krepko povezanega digrafa ?$D$? glede na to metriko. V tem članku raziskujemo množice različnih tipov robov krepkega produkta dveh digrafov.
Keywords: boundary-type sets; krepki produkt; krepko povezan digraf; maximum distance; množice različnih tipov robov; največja razdalja; strong product; strongly connected digraph