Izobraževanje za preprečevanje poklicne izgorelosti - Nusdorfer, Jana (AS. Andragoška spoznanja, 2007)
Prispevek želi pokazati, da na nastanek poklicne izgorelosti vplivajo tako družbene in kulturne spremembe kot tudi čustva (čustvena inteligentnost) posameznika. Predstavimo možne načine preprečevanja nastajanja poklicne izgorelosti na individualni in organizacijski ravni, ki so lahko del izobraževalnih dejavnosti. Odrasli bi se morali naučiti prepoznavati svoje doživljanje in vedenje v stresnih okoliščinah ter razviti strategije, ki bi preprečevale nastanek izgorelosti. Ugotovitve bodo lahko služile pri oblikovanju in načrtovanju izobraževalnih programov.
Keywords: poklicna izgorelost; čustvena inteligenca; supervizija; izobraževanje odraslih; andragogika; Andragogy