Učni načrt za slovenščino v osnovni šoli (2011) v luči sodobnih pogledov na pouk mladinske književnosti - Blažič, Milena (Jezik in slovstvo, 2019)
Članek analizira Učni načrt za slovenščino v osnovni šoli (2011), pri čemer se osredotoča na mladinsko književnost, razmerje med avtoricami in avtorji, slovensko in neslovensko književnostjo, ljudskim slovstvom in avtorsko književnostjo, opozarja na nekatere pomanjkljivosti ter predlaga možnosti za izboljšave.
Keywords: izobraževalni programi; mladinska književnost; osnovnošolski pouk; pouk književnosti; Slovenija; slovenščina; učni načrti