Suburbano območje mesta Celja - Radišek, Jure (Geografski vestnik, 2007)
V članku sta prikazana obseg suburbanega območja mesta Celje ter intenzivnost suburbanizacije v obmestju. Suburbano območje se iz obmestja vse bolj širi na podeželje, učinki suburbanizacije pa so vidni v spremenjeni socialnogeografski, ekonomskogeografski in fizični podobi naselij.
Keywords: mesta; urbanizacija; suburbanizacija; Celje