"Teacher English": teacher's target language use as cornerstone of successful language teaching - Sešek, Urška (ELOPE (Ljubljana), 2005)
Večidel pouka angleščine kot tujega jezika v današnjem svetu poteka v okoljih,kjer učitelj in učenci delijo isti materni jezik, vendar pa je angleščina tisti jezik, v katerem se izvajajo vse učne aktivnosti, kolikor to le dopušča nivo znanja učencev. To pomeni, da učiteljevo znanje in raba ciljnega jezika vpliva na kakovost jezikovnega poučevanja in učenja. Prispevekpodaja pregled funkcij učiteljevega govora kot vira jezikovnega vnosain vzora jezikovne rabe kot tudi orodja za vodenje učnih procesov. Na tejosnovi je podana trditev, da je 'učiteljeva angleščina' primer angleščine za posebne potrebe.
Keywords: angleščina; metodika pouka; raba jezika; tuji jeziki; učitelji