Razvoj geografskih kurikulov in izobraževalni potencial geografije na začetku 21. stoletja - Kolnik, Karmen (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2008)
V primerjalni analizi so razčlenjene nekatere značilnosti razvoja geografskih kurikulov izbranih držav v zadnjih dvajsetih letih tako, da je bila zasledovana njihova aplikativna naravnanost na vedno nove družbene in izobraževalne potrebe. Osnovno raziskovalno vprašanje je bilo usmerjeno v iskanje odgovora na katere vrste znanj in veščin naj bi (oz. je) vzpodbujalo geografsko izobraževanje v okviru geografskih izobraževalnih smernic in s kakšnimi učnimi pristopi bodo (so) le-te realizirali?
Keywords: geografija; geography; izobraževanje; education; curriculum; kurikulum