How to think (as labour lawyers) about supply chains - Langille, Brian (Delavci in delodajalci, 2018)
Delovnopravniki standardno razmišljajo o svoji panogi kot o panogi, ki ureja pogodbena razmerja med delodajalci in delavci. Ko se ta način razmišljanja uporabi na primeru dobavnih verig, prihaja do dobro znanih problemov. Prispevek najprej poda standardno delovnopravno analizo dobavnih verig v okviru ene države (primer Kanade). Nato izpostavi primere novega, nepogodbenega oziroma fukncionalnega obravnavanja takšnih dobavnih verig. Na koncu razišče potenciale in omejitve, ki jih takšni alternativni načini razmišljanja prinašajo za mednarodne dobavne verige.
Keywords: "fissured workplace"; "razgrajeno" delovno mesto; "razpokano" delovno mesto; delovno pravo; dobavne verige; labour law; supply chains