Pochard Aythya ferina - Bordjan, Dejan (Acrocephalus, 2017)
Leta 2017 zaradi nižje vodne gladine na zadrževalniku Medvedce (UTM WM53 SV Slovenija) ni gnezdila, je pa jesenska jata 602 osebkov največja doslej na tem območju
Keywords: Aythya ferina; ornitologija; ptice; sivka