New records of the family Hydroptilidae for the caddisfly (Insecta: Trichoptera) fauna of Slovenia - Urbanič, Gorazd (Natura Sloveniae, 2004)
Naveden je seznam štirinajst novih vrst družine Hydroptilidae v favni Slovenije. Rodova Agraylea in Stactobia sta bila ugotovljena v Sloveniji prvič. Vrsta Hydroptila rheni Ris 1903 je bila pred tem najdena samo na tipskilokaliteti v Švici. Število vrst mladoletnic, najdenih v Sloveniji, je naraslo na 238.
Keywords: Ecosystem; Ekosistem; Insects; Insekti; mladoletnice (zoologija); Slovenia; Slovenija; Trichoptera