Why become a PE teacher? - Zoglowek, Herbert (Revija za elementarno izobraževanje, 2021)
Na izbiro kariere lahko gledamo kot na zapleten postopek odločanja. Pomembno vlogo imajo posameznikovi interesi in cilji, subjektivna ocena sposobnosti ter zunanje zahteve in okoliščine. Poklic učitelja športa pogosto velja za zabaven poklic, brez posebnih zahtev ali bremen - priložnost, da hobi spremenite v poklic. Kandidati za učitelje športa se soočajo z vprašanjem, zakaj želijo postati učitelji športa. Rezultati raziskave poudarjajo pomen tako imenovane "biografske kompetence", ki jo je treba obravnavati kot pomemben argument za večjo pozornost razvoju študijskih programov za izobraževanje učiteljev športa.
Keywords: biografska kompetenca; biographical competence; choice of study; didactic implications; didaktične posledice; izbira študija; kvalitativni pristop; poklicni jaz; professional self; qualitative approach