Organizacija delovnega časa z vidika zahtev po večji fleksibilnosti - Senčur Peček, Darja (Delavci in delodajalci, 2009)
V prispevku je obravnavana zakonska ureditev delovnega časa v Republiki Sloveniji z vidika možnosti, ki jih daje za uvedbo fleksibilnih oblik organizacije delovnega časa, prikazane so dodatne možnosti, ki jih lahko z vidika fleksibilnosti določajo kolektivne pogodbe dejavnosti, ob posamezni obliki organizacije delovnega časa pa je prikazana tudi njena razširjenost v Republiki Sloveniji, v primerjavi z drugimi evropskimi državami.
Keywords: delovni čas; delovno pravo; fleksibilnost; izmensko delo; nadure; pravna ureditev