»Svet čudovite lahkosti zvenenja sodobne glasbe« - Barbo, Matjaž (Muzikološki zbornik, 2022)
Članek se posveča pregledu delovanja slovenskega društva za novo glasbo Muzina in ob tem obravnava pomen, ki ga je društvo imelo na oblikovanje zavesti o sodobni glasbi. Pri tem estetske koordinate društva povezuje s sočasnimi mednarodnimi trendi in hkrati vpenja delovanje društva v kontekst razvoja glasbe v tem obdobju na Slovenskem.
Keywords: contemporary music; društvo Muzina; glasbena društva; history of musical reception; Jež Brezavšček, Brina; Muzina Society; obletnice; recepcijska zgodovina; Slovenian music; slovenska glasba; sodobna glasba