Obraba na členih elevatorske verige - Legat, Franc (Kovine zlitine tehnologije, 1998)
Opis mehanizmov uporabe členov elevatorskih vrig. Rezultati preiskave dveh vzorcev elevatorskih verig po uporabi v cementarni. Opredelitev tribološkega sistema. Opis poškodb na površini členov in mikrostrukture jekla ob tej površini. Numerična analiza napetostnega stanja med členom in dvižnim kolesom.
Nadaljuje se kot: Materiali in tehnologije
Keywords: transportne naprave; verige; obraba; metalografske preiskave