Renovation of the levelling network of the Municipality of Ljubljana - Koler, Božo (Geodetski vestnik, 2024)
V prispevku sta predstavljeni sanacija in nadgradnja nivelmanske mreže mestne občine Ljubljana. Predstavljene so stare izmere na območju mestne občine Ljubljana, projekt sanacije, oblika nove nivelmanske mreže in nivelmanska izmera. Opisana je predhodna obdelava podatkov. Na podlagi analize stabilnosti reperjev 1. reda nivelmanske mreže Slovenije so bili izbrani dani reperji za izravnavo nivelmanske mreže. Analizirana je natančnost na podlagi odstopanj obojestransko merjenih višinskih razlik, odstopanj pri zapiranju nivelmanskih zank in na podlagi popravkov merjenih višinskih razlik po izravnavi.
Keywords: adjustment; geodezija; izmera; levelling network; Ljubljana; measurement; nivelmanska mreža; precision analysis