Vpliv lokalnih virov emisij in čezmejnega prenašanja onesnaženega zraka na kakovost okolja v alpskem ekosistemu Slovenije - Špes, Metka (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 1999)
Prispevek opozarja na onesnaženost ozračja v alpskem ekosistemu Slovenije, kije na eni strani posledica razmeroma šibkega lokalnega onesnaževanja v dolinah in kotlinah z nizkimi samočistilnimi sposobnostmi, na drugi strani pa tudi čezmejnega prenašanja emisij.
Keywords: Alpe; Alps; ekološko ravnotežje; ekosistemi; onesnaženost zraka; onesnaževanje zraka; pokrajinska ekologija; Slovenia; Slovenija