Knjižna bera slovenskih etnologov - pravljica ali stvarnost? - Ramšak, Mojca (Glasnik Slovenskega etnološkega društva, 1997)
Za objavo prirejen govor z društvene prireditve Predstavitev etnoloških knjig iz leta 1995 v Kulturno informacijskem centru Križanke, Ljubljana, 12.6.1996.
Keywords: etnologija; knjige; narodne manjšine; Slovenija; zamejski Slovenci