Glycyrrhiza glabra - Kočevar Glavač, Nina (Farmacevtski vestnik, 2008)
Sladki koren (Glycyrrhiza glabra L.) uporabljamo pri zdravljenju vnetja zgornjih dihalnih poti in ulkusne bolezni. V članku predstavljamo pregled njegove terapevtske uporabe, farmakoloških lastnosti in toksikoloških učinkov
Keywords: farmakologija; sladki koren; toksikologija