Balthasar Hacquet in njegovo botanično delovanje na Kranjskem - Praprotnik, Nada (Hacquetia, 2003)
Članek obravnava botanično delovanje naravoslovca Balthasarja Hacqueta (1739 ali 1740-1815) na Kranjskem oziroma na osrednjem slovenskem ozemlju. Hacquet je zbral obširen herbarij, ki ga hrani Prirodoslovni muzej Slovenije. Za slovensko botaniko pa je najbolj pomembno njegovo delo Plantae alpinae Carniolicae (1782). Prispevek je bil prvič predstavljen na Mednarodni znanstveni konferenci o Balthasarju Hacquetu leta 1997 v Lvivu (Ukrajina).
Keywords: biografije; botanika; Hacquet, Baltazar, 1739-1815; history; Rhododendron-Park Bremen; Slovenia; Slovenija; zgodovina