Prvo opazovanje bradate sove Strix nebulosa v Sloveniji - Mikuletič, Jurij (Acrocephalus, 2000)
V Trnovskem gozdu (Z Slovenia) je bila 14.01.1995 opazovana bradata sova Strixnebulosa. Gre za prvo opazovanje vrste v Sloveniji. Poreklo sove ni znano, možno pa je da izvira iz ujetništva. Sovo je podnevi privabilo v neposredno bližino opazovalca oponašanje cviljenja miši s pomočjo vabnika.
Keywords: bird; Birds; ptice; Ecosystem; ornitologija; sove