Vračilo preveč izplačanih zneskov plač javnega uslužbenca - anomalija slovenskega plačnega sistema - Tancer Verboten, Mojca (Podjetje in delo, 2024)
Prispevek obravnava ureditev preveč izplačanih zneskov plač javnega uslužbenca v 3.a členu ZSPJS. Prek analize zgodovine nastajanja tega instituta, pripravljalnih gradiv, mnenj pristojnih ministrstev, razprav teoretikov ter zlasti obsežne sodne prakse na tem področju avtorji opozarjajo na pomisleke in nedoslednosti obstoječe ureditve ter ponujajo premislek, ali je treba pristopiti k novi ureditvi tega vprašanja.
Keywords: javni uslužbenci; plačni sistem; prenova plačnega sistema; public sector salary system; public servants; repayment of overpaid salaries; salary system; salary system reform; vračilo preveč izplačanih zneskov plač; ZSPJS