Besedotvorje v Slovarju slovenskega knjižnega jezika - Štumberger, Saška (Slavistična revija, 2022)
Rezultat besedotvorja so tvorjene besede, zato je besedotvorje tudi del slovarskega opisa. Pri oblikovanju koncepta Slovarja slovenskega knjižnega jezika so bili izdelani kriteriji za izbor tvorjenih besed, s čimer je bilo doseženo, da so slovarske predstavitve prostorsko obvladljive. Besedotvorni opisi slovarju omogočajo predstavitev produktivnih besedotvornih vzorcev in pomenov tudi pri zahtevnejših primerih tvorjenk.
Keywords: besedotvorje; compounding; Dictionary of the Slovenian literary language; explanations; orthography; pravopis; prefixation; razlage; sestavljanje; Slovar slovenskega knjižnega jezika; Slovenian; slovenščina; word formation; written together and separately; zapis skupaj in narazen; zlaganje