The process of Neolithisation in South-eastern Europe - Budja, Mihael (Documenta Praehistorica, 2005)
V članku analiziramo koncepte 'neolitski paket', 'demska difuzija' in 'revolucija simbolov' v povezavi s procesom neolitizacije jugovzhodne Evrope ter filogenetike in filogeografija Y kromosomskih haploskupin I1b*, J and E. Ocenjujemo, da 'demska difuyija' ni koncept, ki bi ga lahko še naprej uporabljali pri pojasnjevanju začetkov neolitika in pridelovalnih gospodarstev na omenjenem področju.
Keywords: archaeology; arheologija; neolitik; nabiralništvo; poljedelstvo; simbolizem; družbeni razvoj; genetics; genetika