Tesarsko izrazje na Cerkljanskem - Kenda-Jež, Karmen (Traditiones (Ljubljana), 1996)
Tesarsko izrazje na Cerkljanskem je predstavljeno v slovarski obliki, pri čemer vsako geslo prinaša podatke o narečni obliki iztočnice, pomensko razlago in ponazarjalno gradivo, zgodovinsko-kontrastivni del gesla pa vsebuje podatke o pojavljanju določenega leksema v narečnih slovarjih in slovarjih knjižnega jezika.
Keywords: jezikoslovje; linguistics; Slovene; slovenščina; dialectology; dialektologija; Slovene dialects; slovenska narečja; tesarstvo; Cerkno; Slovenia; Slovenija; terminologija; terminology; terminološki slovarji; besedje