Difuzijska traktografija - Mohorič, Aleš (Obzornik za matematiko in fiziko, 2019)
Delovanje možganov je še vedno zavito v tančico skrivnosti. Nedavni napredki v slikanju z magnetno resonanco tančico nekoliko razgrinjajo. Difuzijsko uteženo slikanje z magnetno resonanco lahko razkrije lokalno anizotropijo difuzije in s tem potek živčnih vlaken. To je podatek na na mikroskopski skali, ki je manjša od ločljivosti slikanja samega.
Keywords: magnetna resonanca; MRI; slikanje