Organiziranost splošnoizobraževalnih knjižnic in njena učinkovitost - Novljan, Silva (Knjižnica, 1993)
Dobro načrtovana mreža splošnoizobraževalnih knjižnic omogoča efektivno pa tudi racionalno dostopnost knjižničnega gradiva in informacij, kadar so v nji ustrezno razvite osrednje knjižnice, ki skrbe za pretok. Trdnost povezave zagotavlja strokovnost, s katero se knjižnica zna in zmore upreti morebitnim škodljivim vplivom družbenih sprememb. Pri tem so uspešnejše samostojne knjižnice, ker neposredno delujejo tako, da dosežejo zastavljene cilje.
Keywords: splošnoizobraževalne knjižnice; knjižnične mreže