Pomen kadrov za uspešno delovanje šolske knjižnice - Matić Zupančič, Jadranka (Knjižnica, 1997)
Članek daje vpogled v posnetek dejanskega stanja delovanja osnovnošolskih in srednješolskih knjižnic na območju občin Novo mesto, Šentjernej in Škocjan. Temelji na primerjavi dejanskega stanja šolskih knjižnic s standardi in normativi za šolske knjižnice. V ta namen je bilo anketiranih 16 osnovnošolskih in 5 srednješolskih knjižnic. Jedro članka predstavlja analiza ankete in ugotavljanje doseganja standardov, s poudarkom na normativih za kadre, ker je od števila in strokovnosti kadrov v veliki meri odvisna tudi realizacija drugih standardov za šolske knjižnice.
Keywords: Šolske knjižnice; Kadri; standardi; knjižnični fondi