"BL" (boy love), "GL" (girl love) and female communities of practice and affect in South Korea - Pužar, Aljoša (Družboslovne razprave, 2023)
Glavni namen članka je izslediti usodo homoerotičnih pripovednih žanrov BL »Boy love« (»fantovska ljubezen«) in GL »Girl love« (»dekliška ljubezen«) v južnokorejskem kontekstu ter, natančneje, ugotoviti vpliv te družine žanrov na južnokorejsko družbenospolno realnost. Prispevek bo predstavil pregled in majhen izbor etnografskih glasov, povezanih z žanri, pri tem pa poskusil razumeti posebne lokalne pogoje produkcije in potrošnje, ki so prispevali k vplivu BL in GL v Južni Koreji med popkulturnim občinstvom in ustvarjalkami.
Keywords: boy love; community of affect; community of practice; dekliška ljubezen; fantovska ljubezen; girl love; Južna Koreja; skupnost afekta; skupnost prakse; South Korea