Novi viri na internetu in njihova taksonomija - Kalčič, Dunja (Knjižnica, 2004)
Članek opisuje nove vire na internetu in njihovo taksonomijo. Predstavljen je revidirani standard ISBD(CR) za kontinuirane vire ter spremembe in razlike v bibliografskem opisu za serijske publikacije in za integrirne vire. Opisane so glavne značilnosti revizije priročnika, standarda in formata ISSN ter možnost uporabe številke ISSN, ne le kot identifikatorja kontinuiranih virov na internetu, ampak tudi kot trajnega označevalca le-teh v okviru URN.
Keywords: mednarodni standardi; bibliografski opis; ISBD(CR); ISBD(S); serijske publikacije; kontinuirani viri; integrirni viri