Lov kot kreacija bivanjskega prostora - Polanc-Podpečan, Gizela (Slavistična revija, 2004)
Lutmanov roman Lov razkriva tragično resnico sveta, ki so ga "bogovi zapustili". Po pozabi mitičnosti je postal bivanjski prostor kreacija racionalnosti zgodovinskega subjekta, odtujen prostor potrganih kozmičnih vezi, ki zanesljivo drsi v kataklizmo. Zgodovinski subjekt, ki ga Litman imenuje " lovec", si je s svojim nasilnim posegom v kozmični red sam določil usodo, saj vodi njegov lov v avtodestrukcijo, ko se vloga ovca združi z vlogo žrtve v strašni resnici omofagije.
Keywords: geomantika; literarne študije; Lutman, Andrej: Lov; metaforika; simbolika; Slovene literature; slovenska književnost