Jezikovni priročniki in novi mediji - Krek, Simon (Jezik in slovstvo, 2003)
Članek opisuje slovenske jezikovne priročnike in druge vire podatkov o slovenskem jeziku, ki se nahajajo v neknjižnem digitalnem okolju. Začenja s slovarji kot klasičnimi priročniki v različnih računalniških oblikah, preko leksikonov in jezikovnih korpusov kot novih oblik jezikovnih priročnikov do popolnoma računalniških jezikovnih orodij, ki jih najdemo v urejevalnikih besedil, avtomatskih prevajalnih sistemov in govornih tehnologij. Zaključuje skratko oceno stanja in predvidevabji glede nadalnjega razvoja.
Keywords: Slovene; slovenščina; Corpus linguistics; korpusno jezikoslovje; Language technology; jezikovne tehnologije